5 Doelen voor basisinstrumentatie en procesbeheersing in jouw bedrijf

Zonder adequate productiecontrole garandeert niets dat de productieprocessen en het eindproduct of de output aan de vereiste kwaliteit voldoen. Dat is de reden waarom procesbeheersing en correct gekalibreerde instrumentation cruciaal zijn voor het behoud van kwaliteit en efficiëntie.

In dit artikel zien we waarom een ​​dergelijke controle in een bedrijf belangrijk is, hoe deze moet worden gepland en wat de voordelen zijn.

Ongeacht de branche van jouw bedrijf, zullen deze ideeën altijd nuttig zijn, aangezien ze van toepassing zijn op elk proces van ontwikkeling of creatie van een product of dienst.

Waar te beginnen

Om te beginnen is productie controle de som van acties en verantwoordelijkheden die de voorwaarden van kwaliteit, kosten en levertijden garanderen bij het creëren van jouw diensten of producten.

Via dit proces kan je de productie volgen en zowel preventieve als corrigerende maatregelen toepassen. Met andere woorden, je kan controleren of de vooruitgang in de productie overeenkomt met de schattingen die in de productieplanning zijn gemaakt, maar je neemt ook de beslissingen om ervoor te zorgen dat ze dat ook doen.

5 elementaire doelen

Vanuit deze basisdefinitie kan je meerdere doelstellingen samenvatten die kunnen worden bereikt met productiecontrole. Hier zijn er vijf:

  • Zorg ervoor dat de voorraadniveaus correct zijn.
  • Controleer of elk proces de benodigde materialen heeft.
  • Pas de productieplanning aan op basis van vorderingen of vertragingen en onderzoek de oorzaken ervan.
  • De levering van bestellingen garanderen in termen van kwaliteit en kwantiteit.
  • Traceerbaarheid van producten genereren. Dat wil zeggen, het vermogen om de oorsprong van elk artikel en de bestemming ervan in elke fase van de toeleveringsketen te identificeren.

Als onderdeel van de productiecontrole moet je het onderhoud en de kalibratie plannen van de apparatuur en instrumentation die in het fabricageproces worden gebruikt. Als je hulp nodig hebt bij het optimaliseren van de processen in jouw bedrijf, raadpleeg dan een lokale expert in procescontrole en proces instrumentation.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *