Alles over Lean Six Sigma

De aandacht van een klant trekken vanaf het moment dat een product wordt gelanceerd, is niet altijd gemakkelijk. Er zijn verschillende methoden beschikbaar om bedrijven te helpen prestaties te behalen. Dit is het geval bij de Lean Six Sigma methode. Als het je doel is om het de eerste keer goed te doen, dan zal dit artikel je interesseren. We vertellen je meer over wat de Lean Six Sigma is, waar het vandaag komt en nog veel meer.

Wat is Lean Six Sigma?

Lean Six Sigma is een managementmethode die tot doel heeft de productiviteit en efficiëntie van productieprocessen te verbeteren. Het is in feite een associatie van de grondslagen van methodologieën; Six Sigma verwijst naar een vermindering van productveranderingen, en Lean naar het elimineren van wat buitensporig is in het productieproces. Dus, wat is het principe van deze methode?

Oorsprong van de Lean Six Sigma methode

De Lean Six Sigma methode is het resultaat van onderzoek door de Motorola-groep. Gezien de problemen waar bepaalde bedrijven vaak mee te maken hebben, dacht deze groep er immers aan om een ​​methodologie op te zetten waarmee de kwaliteit en het fabricageproces in de constructies kunnen worden verbeterd. Deze benadering is over het algemeen gekoppeld aan de Lean-managementmethode die een idee was van de fabrieken van Toyota in de jaren 70. Deze logica beoogt doorlooptijden te verbeteren en prijzen te verlagen.

Het principe van de Lean Six Sigma aanpak

Deze methode is effectief gebleken door uit te sluiten wat niet nodig is en door het product te verbeteren. Het principe van Lean Six Sigma is om alle vormen van verspilling te elimineren of te verminderen en betere bedrijfsprestaties mogelijk te maken. Deze kan gaan over overproductie, overopslag, onnodig transport, wachttijden, enz.

Je kan altijd een beroep doen op een vertrouwd bedrijf die je stap voor stap begeleidt bij het verbeteren van het werk binnen jouw bedrijf volgens de Lean Six Sigma methode.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *