Een andere manier om je vrije tijd mee te vullen

 

Het is iets dat vrijwel iedereen lekker vindt om te hebben: vrije tijd. Maar er is ook geen enkel begrip dat zo verschillend wordt ingevuld. De ene persoon zal het fijn vinden om een stukje te wandelen – eventueel met de hond en/of het gezin -, iemand anders leest een boek, weer iemand anders gaat uitgebreid koken en de laatste persoon bekijkt alle afleveringen van The Crown op Netflix in een tijdsbestek van twee dagen. Maar steeds meer mensen -zowel jeugdige als wat oudere – hebben er vandaag nog een nieuwe vrijetijdshobby bij, namelijk gamen.

 

Een bezoekje brengen aan een game shop

Misschien is het ook wel wat voor jou, dat gamen. Surf eens online en zoek op een zoekterm als ‘de beste games’ of ga langs bij een game winkel Rotterdam, of waar je ook woont in Nederland. Elke middelgrote tot grote stad in Nederland heeft namelijk wel een game shop waar je langs kunt om games te kopen. Het grote voordeel hiervan – in plaats van de spelletjes online te kopen – is natuurlijk dat je het, hopelijk deskundige, advies van de medewerker(s) kunt inschakelen om je te helpen.

 

Welke console gebruik je?

Want een beetje advies krijgen is nooit verkeerd. Er zijn tegenwoordig namelijk zoveel soorten computerspelletjes. De eerste keuze die je voor jezelf zal moeten maken, is op welke console je de game wilt spelen. Ben je iemand die zijn spelletjes graag op de PC speelt, of toch liever op de Sony Playstation 4, de Xbox of de Nintendo Switch?

 

Wat voor game wil je kopen?

En als je eenmaal de keuze hebt gemaakt voor een bepaalde gameconsole of PC, dan is het natuurlijk zaak om bij jezelf na te gaan wat voor soort spel je wilt aanschaffen. Ga je voor een sportgame om je eigen gebrek aan beweging te compenseren, voor een real-time strategy game, voor een role playing game, voor een simulatiegame, een MMORPG (Massively Multiplayer Online Role Playing) game of toch voor een avonturenspel?

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *