Technologie

In de huidige 21e eeuw gaan de technologische vooruitgangen zeer snel aan ons voorbij. Hierdoor kan het gebeuren dat veel mensen minder weten of helemaal niks weten over de technologie die er hedendaags gebruikt wordt om ons dagelijks leven te verbeteren. De meest onbekende onderwerpen van de hedendaagse technologie die het minst bekend zijn zijn over het algemeen kunstmatige intelligentie, oftewel AI, of Data science. Wat is kunstmatige intelligentie en wat is Data science?

Kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie is een abstract onderwerp, want er zijn veel verschillende opvatting die mensen erover hebben. Sommigen denken dat kunstmatige intelligentie betekent dat een robot kan functioneren in een leven dat een mens normaal gesproken leidt, maar de meest universeel aangenomen betekenis is dat een robot kan nadenken voor zichzelf. Dit betekent ook dat de robot of de machine zelf beslissingen kan maken en besluiten kan nemen voor zichzelf.

Data science

Data science is minder abstract dan kunstmatige intelligentie, iedereen die ervan weet, weet precies wat het inhoudt. Data science houdt allerlei gegevens bij, bijvoorbeeld de temperatuur van alle dagen van een maand, of alle omzet die een bedrijf maakt in een week. Data science zorgt voor inzicht verkrijgbaar uit data. Dit kan een patroon zijn, of een ritme. Dit uitzoeken wordt uitgevoerd door een algoritme dat dan een analyse uitvoert waarbij er dan meestal een patroon uitkomt.

Toepassing in Rotterdam

In Rotterdam zijn er veel bedrijven. Deze bedrijven kunnen gebruik maken van kunstmatige intelligentie in Rotterdam, dit helpt met de besluiten maken, of met conclusies maken. Dit helpt wanneer het bedrijf zeer druk is, of een kleine medewerkersgroep heeft. Iets wat ook hierbij kan helpen is data science in Rotterdam. Met Data science algoritmes en programma’s kunnen bedrijven een extra hand krijgen bij bijvoorbeeld het voorspellen van hoeveel inventaris er gekocht moet worden, of hoeveel klanten iets zullen kopen. Ook dit is zeer handig voor bedrijven met een klein aantal medewerkers, aangezien het nog inefficiënter is voor deze bedrijven om iets te verspillen.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *